Daphne van der Mark

Raadslid

Daphne Seffinga, 32 jaar woonachtig in Wijk bij Duurstede sinds 2014. De liefde heeft mij hierheen doen verhuizen. Onze liefde is inmiddels bekroond met een prachtige zoon en later dit jaar zullen wij in de haven het huwelijksbootje in stappen. 

Naast de liefde voor m'n man ben ik ook verliefd geworden op Wijk zelf. De geschiedenis en mooie plekken maar ook de mensen die de stad maken. Op straat groeten we elkaar, de kinderboerderij waar ik graag steentje bijdraag, mensen die met een prikker op pad het zwerfafval te lijf gaan, lokale initiatieven om Wijk duurzamer en bewuster te maken. De diverse culturele activiteiten die georganiseerd worden, die veel al mogelijk gemaakt worden door vrijwilligers. En dan nu de mogelijkheid om burgers invloed uit te laten oefenen bij belangrijke beslissingen zoals bij het burgerpanel en het placement traject van de markt.

Ik ben van mening dat de gemeenteraad een afspiegeling moet zijn van de samenleving. Wat in de raad besproken wordt moet dichtbij de mensen staan. Ik ben van mening dat daar nog een schone taak ligt voor het nieuwe college. Iets waar ik me graag voor zou in willen zetten. Daarnaast zie ik Wijk graag nog groener, socialer en duurzamer worden. En ja dat zullen we echt zelf moeten doen. Momenteel ben ik docent op het MBO niveau 1 in Amsterdam Zuidoost. Al ben ik van origine een leerkracht in het basisonderwijs met ruime ervaring in het speciaal onderwijs. In de vrije tijd die ik had (die nu opgeslokt wordt door m'n zoon) ben ik graag buiten, lees ik boeken  en ontmoet ik graag mensen voor een goed gesprek of een lekker drankje.