Nikki Dijkstra

Steunfractielid

Hallo allemaal! Mijn naam is Nikki Dijkstra. Zo’n 29 jaar geleden ben ik in Wijk geboren en sindsdien ben ik niet meer weggegaan.

Ook niet tijdens mijn studie en promotieonderzoek in Utrecht. Toen werd er altijd een beetje lacherig gedaan over het feit dat in Wijk bleef plakken. “Alles vindt toch in Utrecht plaats? Waarom ga je niet verhuizen?” zeiden velen. Nu lach ik daar zelf het hardst om, want waarom zou je? In Wijk wordt al genoeg georganiseerd.

Zelf wil ik ook meer doen. Dat is ook de reden dat ik actief ben bij GroenLinks. Zeker op het gebied van groenbeheer en duurzaamheid kunnen we als gemeente grote stappen zetten. De kennis die ik hierover opdoe als ecoloog bij het waterschap en daarbuiten zet ik hier graag voor in. Dit gaat verder dan het schrijven van blogs en het geven van lezingen, iets dat ik tot nu toe vaak deed.

Bij deze onderwerpen houdt het natuurlijk niet op. Er zijn genoeg andere belangrijke thema’s waar we zelf over beslissen. Zo moeten we slim gaan bouwen voor de toekomst door middel van meer duurzame en betaalbare woningen. Zodat alle jongeren, net als ik, in Wijk kunnen blijven wonen.