Wil Kosterman

Wethouder

Wil Kosterman, 58 jaar, woon in Wijk bij Duurstede, ben getrouwd, 3 kinderen, 2 kleinkinderen. Beroep: wethouder, hobby’s: toneel maken, toneel spelen, tekst en verhalen schrijven, wandelen.

Naast mijn rol als wethouder ben ik actief in het amateurtoneel. Onder meer als helft van cabaret duo Til en Dien, als co-auteur en mede initiatiefnemer van Klank en Lichtspel Licht en Donker. Als juryvoorzitter bij het Shantyfestival en de carnavalsoptocht van de Kaieschaiters.

Ik heb me opnieuw kandidaat gesteld omdat ik iets wil betekenen voor de mooie gemeente Wijk bij Duurstede, en ik denk dat ik daar als bestuurder iets aan toe kan voegen. Ik heb daar mooie idealen bij, en ook praktische oplossingen voor. Als geboren en getogen Wijkse heb ik een warm kloppend hart voor al onze inwoners en wil ik me extra inzetten voor de kwetsbaren onder hen. Omdat ik zoveel mensen ken weet men mij makkelijk te vinden, en kan ik soms helpen met kleine en grote oplossingen. Een heel fijne rol, waar ik nog graag 4 jaar mee verder wil!

Op het sociaal domein zijn we op de goede weg, met vernieuwende en lokale oplossingen kunnen we daar nog veel verder mee komen. Vooral op het gebied van jeugd valt nog een wereld te winnen, kansrijk opgroeien gun ik alle jonge mensen in Wijk. En daar kunnen we als overheid zeker aan bijdragen! Gelukkig en gezond oud(er) worden is een ander belangrijk onderwerp waar ik me voor wil blijven inzetten. Als dé klimaatpartij blijft ons streven naar een klimaatneutrale gemeente in 2030 onverminderd groot. Ik wil me ook blijven inzetten voor het culturele leven in Wijk bij Duurstede, we onderscheiden ons door alle mooie evenementen en cultuuruitingen in de gemeente écht van veel andere gemeenten en dat wil ik graag behouden. En zo heb ik nog talloze ambities, maar het strekt te ver om die allemaal hier te benoemen. 

Ik heb me afgelopen 4 jaar ingezet voor de transitie van de jeugdhulp naar de gemeente, en voor het door ontwikkelen daarvan. Dat staat nu stevig. Ook heb ik me bezig gehouden met passend onderwijs, we hebben nu 2 projecten in de gemeente op zowel in het basisonderwijs als voortgezet onderwijs, waarbij echt op een vernieuwende wijze wordt samengewerkt tussen onderwijs en Loket Wijk. Ik heb me ingezet voor stadspromotie, samen met heel veel betrokken inwoners en organisaties en met mooie resultaten.

Ik heb zoveel leuke ervaringen opgedaan dat het moeilijk is om daar één van te kiezen, maar de mooiste kennismaking vond ik met gezinshuis Helder, waar een bevlogen echtpaar kinderen uit een heel moeilijke situatie echt nieuwe kansen en een warm thuis biedt.

Ergerlijk aan de Wijkse politiek vind ik dat sommige partijen de kiezer een verlanglijstje aan bieden, met soms onhaalbare doelen. En daarbij niet aangeven dat als je het een wilt, het ander zult moeten laten… We moeten eerlijk zijn naar de kiezer, en geen sprookjes vertellen.