Nieuws

GroenLinks stelt vragen over schuldhulpverlening

Vorig jaar werd in Nederland bijna 8.000 keer een huis ontruimd, 20.000 keer de elektriciteit afgesloten, waren er 89.000 mensen die aanklopten voor schuldhulpverlening en belde de deurwaarder 3 miljoen keer aan. Eén op de vijf huishoudens loopt risico op problematische schulden en meer dan 300.000 mensen hebben een bewindvoerder. Schuldenaren verliezen moed en gezondheid en komen steeds verder op achterstand te staan. Schuldeisers zien hun geld niet terug en de samenleving is miljarden kwijt.

Lees verder

RTV-Utrecht: Rob Willems over bereikbaarheid en landbouwverkeer

Groeiende files kosten NL tot 3,7 miljard per jaar. De extra reistijd neemt tot 2023 met 28% toe. Ook in Wijk bij Duurstede blijft bereikbaarheid een punt van aandacht. RTV Utrecht interviewde Rob Willems daar vanochtend over. 'Extra asfalt lijkt ons niet de oplossing. Daarmee sta je vaak alleen maar sneller in de volgende file'. De knelpunten die de regionale bereikbaarheid het meeste beperken, moeten het eerste worden aangepakt. Bekijk je het probleem alleen lokaal, dan ligt het ‘waterbed-effect’ op de loer. Ook voor de Wijkse forens is de reis vaak langer dan de N229. En van veel knelpunten rond Utrecht die al aangepakt worden, hebben ook Wijkenaren last.

Lees verder

GroenLinks Wijk in actie tegen BTW-verhoging!

GroenLinks en PvdA Wijk bij Duurstede zijn vanmiddag de straat opgegaan voor online steunbetuigingen tegen de oneerlijke BTW-verhoging. De meeste reacties op de Markt en in buurtwinkelcentra waren positief!

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over natuurtoets

Gemeenten hebben te weinig kennis in huis om de Wet natuurbescherming goed toe te passen. Ook de handhaving laat vaak te wensen over. Dat bleek uit een item over 'Dier en bouw' van KRO-NCRV[1]. Met deze wet worden flora- en fauna beschermd bij plannen in de fysieke leefomgeving. Veel verschillende soorten planten- en dieren zorgen ervoor dat de natuur tegen een stootje kan. Sommigen zijn echter kwetsbaar. In een dichtbevolkt Nederland is goede natuurbescherming daarom erg belangrijk. Als het goed gaat met de natuur, is er ook meer ruimte voor economische en maatschappelijke activiteiten.

Lees verder

Stille killers

De overheid doet te weinig tegen luchtvervuiling. Zo oordeelde de rechter vorige week. Al eerder bleek dat Nederland internationale afspraken tegen klimaatverandering onvoldoende nakomt. Ecologie en economie zijn uit elkaar gedreven, door de manier waarop we energie opwekken, ons verplaatsen en landbouw en industrie bedrijven. We misbruiken ons natuurlijk kapitaal om financieel kapitaal te creëren. Met als gevolg een schaarste van grondstoffen, uitputting van de bodem en vervuiling van water en lucht.

Lees verder

Ambulances vaak te laat in Wijk

GroenLinks in Wijk bij Duurstede is verontrust over aanrijdtijden [van ambulances] en heeft aan de bel getrokken bij het gemeentebestuur. ,,Want het te laat ter plaatse zijn op veelal kritieke momenten, vergroot de kans op verergering van gezondheidsklachten en overlijden'', stelt raadslid Niek van Staaden. Ambulances in de gemeente zijn al jaren relatief vaak te laat. In het jaarverslag staan geen verbeteracties, constateerde het raadslid.

Lees verder

Pagina's